İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu’nun “ Uluslararası Sıralama Endekslerinde Türk Üniversiteleri” makalesi Yükseköğretim Dergisinde

26.01.2017

Prof. Dr. Melih Bulu bu çalışmada, Türk üniversitelerinin belli başlı uluslararası endekslerdeki dünü ve bugünü irdelenmekte olup, üniversitelerin endekse bağlı sıralamalarının değişkenliği detaylı olarak analiz edilmektedir. Endekslere giren Türk üniversitelerinin benzer ve farklı yanları araştırılıp, uluslararası endekslerde üst sıralara çıkmak isteyen üniversitelere de önerilerde bulunulmaktadır. Türk üniversitelerinin sıralamalarının yıllara göre değişim endekslerinden birisi (THE World) esas alınarak, bu endekste ilk 20 sırada yer alan dünya üniversitelerinin diğer endekslerdeki konumları incelemiştir.

Makaleyi İndir