Eyüpsultan Belediyesi ile İş Birliği Protokolü Anlaşması İmzaladık.

18.10.2018

İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih BULU ve Eyüpsultan Belediyesi Başkanı Remzi AYDIN tarafından; 17 Ekim Çarşamba günü İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüsü’nde imzalanan iş birliği protokol anlaşmasıyla, İstinye Üniversitesi ile Eyüpsultan Belediyesi arasında ortak projeler gerçekleşecek. Anlaşma kapsamında İstinye Üniversitesi ve Eyüpsultan belediyesi; konferans, seminer, sempozyum, kongre, vb ortak faaliyetlerin düzenlenmesi, sosyal ve kültürel aktivitelerde işbirliği yapılması, ortak yayınlar çıkarılması konularında birlikte hareket edecek.

Üniversitelerin görevinin üretilen bilgiyi topluma ulaştırma olduğunu hatırlatan İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu, " Bilgi bizim elimizde var. Ama bu bilgi alana inip, paylaşılmadığı sürece bir anlam ifade etmiyor. Bu yüzden belediyelerimize çok yakın çalışmak istiyoruz. Bu kapsamda değerli belediye başkanlarımız da bu görüşümüzü paylaşıyorlar. Eyüpsultan Belediyesi ile imzaladığımız protokolün kapsamı da bu olacak.’’ sözleriyle iş birliği protokolü anlaşmasının önemini vurguladı.

İş Birliği Protokolü Anlaşması toplantısında konuşan Eyüpsultan Belediyesi Başkanı Remzi AYDIN "Üniversiteler topluma ve kurumlara yön veren, politikalar oluşturan, onlarla iş birliği yapan, paydaşlık ilişkisi içinde olması gereken kurumlardır. Dolayısıyla Üniversiteler topluma öncülük eden kurumlardır.’’ sözleriyle üniversiteler ve kamu kuruluşları arasında yapılan anlaşmaların önemine dikkat çekti. Geliştirmek istedikleri projelere ciddi katkı yapma potansiyeli görmeleri nedeniyle İstinye Üniversitesini tercih ettiklerinin altını çizen Remzi AYDIN, ‘’Umarım gelecekte hem İstinye Üniversitesi hem belediyemiz hem de şehrimiz açısından çok güzel projelere imza atarız." sözleriyle temennilerini paylaştı.